Wat is de beste snelkookpan

Wat is de beste snelkookpan

Het handigst is om een snelkookpan te kiezen compleet met inzetbakje/stoommandje en met twee gaarstanden. Dan kunt u vrijwel alles bereiden. Mocht u enkel soepen, stamppotten en stoofvlees in de snelkookpan bereiden dan is een snelkookpan voorzien van stoommand/groente-inzet niet perse nodig, al helpt het wel om bijvoorbeeld erwtensoep niet te laten aanzetten. Er is keuze in hogedrukpannen met één of twee gaarstanden. Of de snelkookpan heeft één gaarstand, dit is vrijwel altijd de snelle stand (116 °C) of de snelkookpan heeft twee gaarstanden, gaarstand 1 (110°C  ) voor kwetsbare groente of vis én gaarstand 2 (°C116) de snelle gaarstand. Een stoommand/inzet is een bakje (geperforeerd of ongeperforeerd) waarin kwetsbare etenswaren bijzonder voorzichtig gekookt kunnen worden. Ook is het ideaal om bijvoorbeeld aardappelen onderin de snelkookpan te plaatsen en het stoommandje met groente erop. Zo kunt u op één warmtebron een vrijwel complete maaltijd koken en er zal geen smaakoverdracht plaatsvinden. De aardappelen zullen de smaak van spruitjes niet overnemen.  Als u op dit moment kookt op een gasfornuis en misschien door verhuizing of verbouwing overgaat op het koken op een inductie-, keramische-, halogeen-, of elektrische kookplaat kunt u het beste een snelkookpan kiezen met een vormvaste bodem. Deze zijn namelijk uitwisselbaar op alle warmtebronnen. Zelfs als de pan jarenlang op gas is gebruikt. Hogedrukpannen van pannenfabrikanten Demeyere, Fissler en WMF zijn met zekerheid uitwisselbaar op alle warmtebronnen. Ook houden bekende snelkookpanfabrikanten zoals Demeyere, Fissler en WMF vervangende onderdelen zoals afsluitringen jarenlang op voorraad.

 

0