Kleine stoompan

Kleine stoompan

De kleinste maat stoompan in ons assortiment is 16 centimeter in doorsnede. Het is een handzame maat. De onderpan kan op elke warmtebron gebruikt worden (gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie). De bovenpan is voorzien van gaatjes en ziet eruit als een vergiet.

 

Stoompan Eurocuisine RVS 16cm

De Stoompan Eurocuisine 16 cm is de kleinste stoompan in het assortiment en erg handig in gebruik. Met deze Eurocuisine Stoompan kun je meerdere ingrediënten tegelijk stomen. Hiermee heb je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel. Dit kleinere formaat is zeer geschikt voor alleenstaanden of kleine huishoudens. Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Uitgerust met rvs handgrepen.

 

Hoe gebruik ik een kleine stoompan

Je vult de onderste pan met water, maximaal tot enkele centimeters onder de rand waar de stoominzet eindigt.  Vervolgens vul je de stoominzet met de te stomen groenten, vis, vlees, aardappelen of rijst. Je zet de pan op uw warmtebron en zet deze aan. De ingrediënten stomen nu gaar.

 

Waarom moet ik een kleine stoompan kopen

Niet iedereen kan makkelijk aardappelen koken. Met water onderin de pan en aardappelen in de inzet met gaatjesbodem kan het niet mislukken (zorg wel voor voldoende water). Nog belangrijker eigenlijk is dat het een gezonde manier van koken is want er gaan geen vitamines verloren in het water. Dat komt de smaak ook ten goede. Met een klein beetje water in de onderpan is het water ook snel aan de kook en kan het stoomproces al beginnen. Ook is het mogelijk om met meerdere inzetten te gaan koken, één gevuld met aardappelen, één gevuld met groenten. Dat spaart ook een energiebron uit. Heb je maar één stoominzet? Dan kun je toch nog aardappelen in de onderpan koken en groenten erbovenop stomen.

 

Voordelen van een kleine stoompan

Het verschil tussen koken en stomen is dat bij het stomen de groenten niet in aanraking komen met water. Er gaan dus ook geen vitamines verloren in het water. Dat komt de smaak ook ten goede. Met een klein beetje water in de onderpan is het water ook snel aan de kook en kan het stoomproces al beginnen. Ook is het mogelijk om met meerdere inzetten te gaan koken, één gevuld met aardappelen, één gevuld met groenten. Dat spaart ook een energiebron uit. Heb je maar één stoominzet? Dan kun je toch nog aardappelen in de onderpan koken en groenten erbovenop stomen.

 

Wat is de beste stoompan

Kies in eerste instantie voor de juiste maat. Grepen van kunststof of silicionen zijn als het ware koudgrepen en kun je vrijwel altijd zonder pannenlappen aanpakken. Roestvrijstalen grepen kunnen wel warm worden maar worden niet aangetast door vlammen en verkleuren niet in de vaatwasser.

Hoe kies ik een stoompan is inclusief stroomschema

Het is handig eerst voor een juiste maat stoompan te kiezen. Grepen van kunststof of silicionen zijn als het ware koudgrepen en kunt je vrijwel altijd zonder pannenlappen aanpakken. Roestvrijstalen grepen kunnen wel warm worden maar worden niet aangetast door vlammen en verkleuren niet in de vaatwasser.

0